Purkeista nousee basilikaa, kiinalaista ruohosipulia, orvokkeja, samettikukkia, kerrottua petuniaa...istuttamatta onnen apilat, tuoksuherneet ja auringonkukat. Sipulikasveista on nousemassa penkissä tietty liljat, mutta esikasvatuksessa kahta ihanaa väriä gladiolusta ja tuoksumiekkaliljaa sekä talvehtiminen onnistui kellarissa täydellisesti ruusulta, jonka sain Mikolta vuosi sitten ensimmäisenä äitienpäivänä ja prinsessalilja toiselta nimeltään inkalilja - ihan mahtavaa kun niiden talvi sujui hyvin ja jaksaavat nostaa päätään uuteen ihanaan kevääseen! Ai niin, ei unohdeta mansikoita, niitäkin on tulossa!

Jäät oon meidän järven selältä jo lähtenyt, silti on Oulujärvessä jäisiä paikkoja vielä. Tuomi, pihlaja ja viinimarjapensaiden lehdet pyrkivät jo aukemaan, nyt muutaman päivän sateet herättävät eloon tämän maaperän.

Katselen samalla keittiön ikkunasta ulos, koirat makoilee tuossa ulkosalla, sateella on siis tauko. Eilen oli lämmintä, vaikkakin vain +15 astetta, niin huvitti kun neidit makasi varjossa! Äkkiseltään vissiin kuuma. Lumi on taas hoikistunut, vaikka sain sen jo siedettävään massaan, se juoksee niin kauhean paljon ja lähes kaiken ulkona olo ajan! Jotain superfoodia sille olisi kehiteltävä. Hilma on noin 28 cm ja ehkä painaa 4 kg, en osaa sanoa tarkkaan nyt.  Hilma-himma luulee olevansa isokin koira, tuolla ulkona se nytkin painii Lumen kanssa... Eilen Hilma kävi hetken tassuttelemassa mätsärissä, ennen kuin tuomarointini alkoi. Ei Hilmaa pelottanut, mutta ei muka osannut kävellä hihnassa, kun joka paikassa oli kaikkea kiinnostavaa

Sunnylta lähtee tässä kuussa tuo tukala turkki pois. Sunny pääsee sitten uimaan kesällä sydämmensä kyllyydestä, vaikka niin hän tekisi turkissaankin, siitä olisi vain paljon vaivaa sille itselleen, kun se ei sitten kuiva, eikä saisi uida kuin rajoitetusti ettei iho märkäni jne. Leikatun koiran turkki usein on ylivaltava ja vaikeahko pitää selvänä edes kahta päivää. Sunny ei tuosta kauneudenhoitamisesta enää myös perusta, eli heitetään turkki kuuseen  muutenhan minä en hyväksy sitä, että otetaan pitkäkarvainen rotu ja se ajellaan huvikseen tai ettei jakseta huoltaa karvaa, sillä on tarjolla lukuisia rotuja lyhytkarvaisenakin. Sunny täyttää 11 vuotta, sen rakastama ja erittäin hyvä liikuntamuoto olisi pakko jättää pois turkin vuoksi, se nimittäin ui vaikka 10 kertaa päivässä, mikä olisi sen parempaa liikuntaa vanhalle koiralle ja + että se nauttii siitä todella! Sekin on hassua, kun sanotaan että colliet ovat ylpeitä turkeistaan ja häpeissään kun sitä ei joskus ole - en allekirjoita ainakaan Sunnyn kohdalla, se kun aikoinaan pudotti turkkinsa, siitä tuli ihan pentu! Se juoksi, vimmasi, piehtaroi ja oli "nauravainen" - eli ONNELLINEN. Ehkä suuri muhkea turkki on sille rasite todenteolla.

Mätsäreitä on tuomaroitavana vielä tälle kesää 2, siis olen luvannut. Sitten 20.5. Kempeleessä näyttelyt, sinne menee Sissi, Sira Kiran tyttö ja tulee kasvatteja muutamia, aivan ihanaa!

Sitten olisi kesäkuu muistaakseni näyttelyvapaa kuukausi, Essi menee Sissin kanssa sivuerkkariin Lappeenrantaan. Heinäkuussa on Rovaniemi, Oulu ja Paltamo, elokuussa ainakin Hilman kanssa Kuopioon shelttien sivuerkkariin korkkaamaan pentuluokka....apuva!!! Loppuvuonna taas muutama show. Mukavaahan se kun kivan porukan kans yleensä olemme liikkeellä


Lumi ja Lucy tähystelee, maaliskuun lopussa oli tmeillä turhan paljon lunta!
Onneksi ei enää.