Vaikka nyt on kaunista, aurinko paistaa ja ei enää näin illasta tuulekkaan, on tavattoman kylmää. Yöksi luvattiin 1-2 astetta plussaa. Jospa meidän "kaljuilla" tyttösillä Kiralla ja Graciellä alkais tulla nopeaan turkkia.

Meillä oli tosiaan pentutreffit 16.8.2008 lauantaina. Ne oli tarkoitettu Sunnyn viimeiselle (s. 27.10.07) pentueelle ja Ritan ensimmäiselle (s. 13.1.08) Paikalla olivat kaikki Narnia-pentueesta, kolme pentua, sekä Ritan pentuja 5! Eli oikein kivasti :)
Ritan pennuista pääsi paikalle: Nita, Nelli, Rico, Veera ja Laisa.
Oli oikein mukava metsälenkki meillä sakin kanssa, niin hauskaa oli katsoa kun sisarukset mellesti keskenään ja kaikki nuoria :) Sunny-äippä (toisen pentueen mummu) viihtyi hyvin lasten ja lastenlasten kanssa, oli jopa mallina kun näytin miten se koira trimmattaan, sekä kuinka koiran tulisi käyttäytyä samaan aikaan ;-) Kuvien ottaminen koko porukasta oli aikas hupaisaa hommaa, ei voinut kuin nauraa kuville joita kamerasta löytyi.

Paljon ollaan poimittu vattuja ja sieniä sitten jonkin verran. Koirat ovat aivan hulluja noitten marjojen perään. Ameriikan-Bertan eli Gracien kasvattajallakin riitti hauskaa kun kerroin miten neiti on suomalaistunut. Vattupuskan kuningattaret ovat Rita ja Gracie, ne jaksaisi vaikka kuin syödä, sitten mustikat toinen suuri herkku.
Mutta sitten tehtiin sisko-likan kanssa löytö! Oltiin sienessä ja yhtäkkiä minä löysin valtavan metsämansikka apajan ja marjat olivat peukalonpään kokoisia. Gracie oli ensimmäisenä syömässä niitä ja kun palasimme pois metsästä samaa kautta, oli neiti vaikea saada pois näitten herkkumarjojen kimpusta.

Sunnylle on tänäkin vuonna syntynyt mummutettavia jo muistaakseni 3 pentuetta ja pian odotetaan Saksaan syntyväksi pentue, jossa Sunny on mummu ja Jazi on ukki, todella mielenkiintoista nähdä millainen on Saksan suomi-pentue.
Sunnylle tuli kaksi lastia Saksaan ja yksi suomeen Snowpawille. Isomummutettaviakin on tullut, mutten nyt lukumääriä muista, jenkkisukuisia kuitenkin.

Näyttelyitä ollaan suunniteltu, piiiitkästä aikaa. Lokakuussa mennään Seinäjoelle luultavasti Sunny lähtee valioluokkaan jos turkki vaan vielä pysyy, nyt kyllä kovin kaunis!
1871710.jpg

Sitten Seinäjoelle lähtee Rita - JOS tekee peffaan pitkän karvan näin pennutuksen jälkeen ja sitten Gracie lähtee myös ja se saa luvan tehdä sen turkin sinne :) Katsoo sitten keitä Ritan tyttöjä tai poikia tulee, mutta Laisa Ritan tyttö on jo ilmoitettu.

Marraskuussa olisi vuorossa Jyväskylä, sinne lähtee Kira ja ehkä Rita, kaikki riippuu aina turkista, onko sitä vai ei. Näyttelyyn ei kannata kovin kehnossa turkissa koiria viedä.

Sunnyn poikaa Ricoakin olisi ihana ilmoittaa, mutta sen turkki on putoamispisteessä, eli odotellaan josko siitä olisi jo Kajaanin tamminäyttelyyn.

Lonkkakuviin on joulukuun paikkeilla tarkoitus viedä Dori ja Rico, sekä silmätarkastukseen Kira ja Gracie.

Meillä oli toissa viikonloppuna oikein ihana lauantai ilta Neuvosenniemellä. Poltettiin kokko rannassa ja sain muutaman ihanan otoksen kokosta. Tuli on upea elementti, vaikka se vesi on oma juttuni täysin. Tulen tai ennemmin liekkien tanssia pimeässä on uskomatonta seurata.
 
1871770.jpg

1871772.jpg

1871776.jpg

Tässäpä tätä kirjoitusta taas, olisi mukavaa kun enempi tulisi kirjoitettua, mutta joskus juttua tulee, joskus ei :)