Eli nyt puhun orkideasta.
Orkideasta oli hyvä kirjoitus meidän paikallisessa lehdessä Koti-Kajaanissa. Osuvasti ilmaistu, siitä huolehtii kuin lemmikistään, eli mahdollisimman hyvin ja hellästi, huolella ja rakkaudella. Täällä olisi ollut jopa orkidea näyttely, mutten muistanut asiaa joten en sitten mennyt.

Tosiaan, kumma kukkalajike vei minutkin sitten sinne orkidean mystiseen maailmaan. En ole viherpeukalo, mutta tämä otti minut omakseen. Minulla on niitä vain kaksi tällä hetkellä, aivan ihastuttavia, juttelenkin niille päivittäin. Siskoni kysyi, miksi puhun niille, vastasin että ne voi silloin paremmin (ystävät hyvät, en ole tullut hulluksi) niin Anniina siihen tuumasi, että voihan nuo sinun muutkin kukat ihan kivasti. No joo-o, mutta orkidea on herkkä, se taatulla älyää tämän jutun jujun ;-) On ihanaa seurata niiden kasvua. Innoissani Mikollekin aina kerron puhelimessa kun hän on reissussa, että nyt on tullut nuppuja tai uusi kasvuvarsi! :-)

Sain ensimmäisen orkidean anopiltani, valkoisen väriltään. Se eli ja voi hyvin, kunnes viime talvena siirsin sen läheltä ikkunaa toiselle puolelle olohuonetta. Se oli sen orkidean loppu :( Viime keväänä sanoin Mikolle että nyt haluan ostaa orkidean, maksoi mitä maksoi ja niin sitten painatin mennä kukka-kioskiin ja ostin orkidean, valkoisen, kun ei muita ollut. Sanoin myös etten osta uutta, ennen kuin saan tämän elämään läpi talven. Laitoin oman orkideani sohvan selkämykselle joka on ihan ikkunan vieressä - saa ainakin valoa! Aika kului, se kukki kukkimisensa ja pelkäsin mitä tapahtuu. Kunnes eräänä päivänä loppu "kesästä" huomasin että hitto vie! sehän alkaa tehdä lehtiä! Ei mennyt montaa viikkoa, niin alkoi tulla uusia juuria, wau, hyvä Sanna! Joka päivä käyn katsomassa kukkani kunnolla... ja sanon niille kasva kasva. :-)
Olen todella tarkka kuinka ja millä vedellä ne kastellaan :-)
No nyt sitten, tämä ensimmäinen oma-ostos orkidea on kasvattanut uuden kukkavarrenkin ja siellä on 7 nuppua. Ne varmaan puhkeaa kukkaan pian. Taidan olla hyvä "emo" orkideoilleni.

Toinen kaunokainen tuli minulle syntymäpäivälahjaksi äidiltä. Äiti laittoi kortin, jossa luki "orkidea tulee perässä". Äiti tuli Kajaaniin käymään ja toi minulle todella kauniin ja kukkakauppiaan mukaan uuden ja suht harvinaisen lajikkeen. Kauppias oli sanonut, että tämä pitää kukkansa pitkään ja kukkii kauan. Sain kukan syyskuun lopussa ja nyt se on pudottanut vasta yhden kukan ja oksien päissä on nuppuja, 2 nuppua kahdessa varressa :-) Näin meille tuli siis toinen orkideakin. Sitruunan keltainen on kolmas hankitani.

Todella ihme kukka, on vienyt huomiotani ja kerron siitä kuin koirista, noh, en sentääs niin paljon. Mutta äidille laitoin kuvaviestiäkin että näin ne kukat voivat :-)

2037464.jpg
Äidin ostama orkidea

2037467.jpg
Oma-ostos orkidea edessä (kuvat otettu noin 4 vk sitten
joten nuput jo isoja)