Tuntuupa olevan asiat mallillaan kennelliitossa ja etenkin siellä päässä jossa annetaan terveystuloksia!!!

Jaahas, pitkä tarina, mutta aletaanpa nyt aivan alusta koko juttu.

Vein kaksi koiraani kuviin (lonkat ja kyynärät) toukokuun 8. 2008. Tulokset sain kesäkuun alussa - kaikki paitsi toisen kyynär-tulosta. Kesä meni kohisten ja en ajatellut sen enempää asiaa, mitä nyt aika-ajoin ihmettelin mihin hemmettiin ne on voinut jäädä?!
Tuli elokuu ja sen puoliväli, latoin k.liittoon s.postia ja kysyin onko koirani kuvat mahdollisesti hävinneet, olihan liitossa aikamoiset härdellit keväällä ja kesälläkin vielä.
Sain vastauksen, että eläinlääkäri (Liman) haluaa konsultoida luusto- ja nivelsairauksien asiantuntijatyöryhmää kuvien lausumisessa. Työryhmä kokoontuu 2.9.08. No onneksi sain näillä meikäläisen hermoilla joten kuten sen 2 viikkoa odotettua sitä paneelin kokousta!
Tuli 3. syyskuuta ja päätin että laitan s.postia taas liittoon, ettei VAAN pääse unohtumaan ;-) No vastaus oli se, että kuvia ei voida lausua koiran virheasennon vuoksi. ööh, ok. Soitin heti omalle kuvanneelle eläinlääkärille ja varattiin uusi aika 19.9.08. 3:n viikon päähän siis. Kennelliitosta sanottiin/kysyttiin että haluanko kuvauttaa uudestaan ja ilmoitin kyllä. Kirjoittivat myös, että kunnes kuvat on lähetetty kuvanneelle ell niin sieltä otetaan yhteyttä ja menen uusinta kuviin. No enhän minä sellaista jää odottamaan vaan soitin ja tosiaan varasin sen uuden ajan.

Mutta mutta, tosiaan KOLME viikkoa aikaa oli ja silti ei siihen mennessä eikä tähän päivään mennessä ole oma ell saanut näitä "virheasento kuvia" takaisin! No ell kummasteli asiaa ja kummastellaan edelleen. Menin ja otettiin uudet kuvat, koiralla on ell mukaan toinen OK ja toinen ei ihan-OK. Toisessa on kuluma. Tätä ei näkynyt silloin toukokuussa, mielestäni kuvat olivat tummat silloin ja ell vilkaisi ne vain valotaulun kautta, kun taas syyskuun kerralla hän katsoi pitkään vaaleampia kuvia pienen lampun kanssa.

Meni kuukausi ja aloin taas kysellä, että missä hitossa ne kyynär-kuvat nyt oikeasti on ja tuli vastaus, että kuvat menee taas siihen paneeliin, eikä tiedetä milloin se kokoontuu. Hei siis todella, puoli vuotta olin jo odottanut tulosta, ja nyt jo yli puoli vuotta.
Samaisessa s.postissa luki, että voin kysyä itse Limanilta asiasta tarkemmin.
Okay, toki näin tein. Kysyin osaako hän mahdollisesti sanoa, missä vika, mikä vika ja milloin työryhmä kokoontuu?? Tulikin niin täydellisen tyhjentävä vastaus "
Otan koiran kyynärkuvat luusto- ja nivelsairauksien asiantuntijatyöryhmän katsottavaksi koska en oikein saa niistä selvää. Kumpi koiran jaloista on "viallinen" mielestänne?" Siis mitä?! näin sanoi ystävät, tuttavat, kliniikka hoitaja ja kuvannut eläinlääkäri!!! Vastasin Limanille, että vasen tassu ja että näin itsekin kyllä sen "vian" kun verrattiin oikeaa ja vasenta. Olin Limanille kertonut koirastani, että hän käyttää molempia tassujaan oikein hienosti, ei mitään ontumisia, ei oireilua kivusta ylipäänsä. Tätä oma ell ihmetteli myös, että koira on täysin oireeton. Koira hyppii, hepuloi jne jne elää täysin normaalia puolitoista vuotiaan elämää. On laumakoira, ei äksyile, kuten kipeät voivat tehdä, ei jyrsi tassuaan kuten kipeät voivat tehdä. Kuitenkin koiran vasemmasta on nyt kyse.
Laitoin uuden s.postin liittoon, että mistä se se johtuu, että meidän eläinlääkäriä ei ole vieläkään infottu niistä kuvista joissa koira on virheasennossa, vai onko ollutkaan. Yleensä kuvat laitetaan hetimiten takaisin kuvanneelle ja Liman kuulemma soittaa ja kertookin kuvanneelle tilanteesta. En saanut kennelliitosta vastausta. Tavaton, olen todella pettynyt, kennelliiton toiminta on törkeää. Yli puolivuotta olen odottanut vastausta/tulosta ja mitään ei tapahdu. On onni, ettei minun tarvinnut maksaa toisia kuvia elänlääkärillemme, vaikkei hän ollut saanut entisiä takaisin. Olisihan se muutenkin hyvä ollut nähdä ne, että miten virheellisesti se koira siinnä oli. Meidän ell sanoi, ettei hän nyt tiedä ottaa kuvia muuta kuin aina ennenkin. Ja hän sanoi että koskaan ei ole tullut kyynärkuvia hänelle takaisin, vain 2 lonkat - ja on kuvannut paljon.

Tässäpä nyt jatketaan odottamista. Aion tehdä kennelliiton johdolle reklamaatiota asiasta. Se tässä on huvittavan törkeää, että kysytään minulta kumpi jalka, vaikka oli minun silmiin ja ell silmiin selvä kuluma toisessa, ei nivelessä vaan,  eräässä luussa kyynärnivelen alla. Sitten se, että oma ell ei vieläkään ole saanut ensimmäisiä virheellisiä kuvia takaisin. En tiedä onko koiralla vika siellä vakava, koska se ei edes oirehdi, kyseessä ei välttämättä ole dysplasiaa vaan ehkä ne miettii mikä tulos voidaan antaa kun on se kuluma.
Se ihminen, se YKSI ihminen joka istuu siellä kennelliitossa päättämässä meidän koiriemme tuloksia tuntuu olevan aikamoisen ammattitaidoton. Niin surullista kuin se onkin. Eikö sinne liittoon jo vihdoin saataisi usempaa ihmistä katsomaan niitä kuvia?!